Biomassza Bajnokság

2011. 5. 18.

Egyre több szó esik a médiában, szakmai fórumokon, talán az önkormányzatok közgyűlésein is a fenntartható energiagazdálkodásról. Sok település számára a biomassza, azaz a növényi alapanyagok felhasználása egy kézenfekvő megoldás lehet a település energiaigényének helyben rendelkezésre álló alapanyagokkal, környezetbarát módon való ellátására. De mi számít biomasszának? Milyen alapanyagokat hogyan lehet hatékonyan felhasználni? Miből mennyi szükséges egy közintézmény, vagy akár egy egész település-rész ellátásához? Kihez lehet fordulni szakszerű tanácsért?

A Biomassza Bajnoksággal az ENERGIAKLUB egy olyan egyedülálló kezdeményezés magyar változatát hozta létre, amely az önkormányzatokat független, hiteles információkkal látja el ezekben a kérdésekben.

A program egyik része, hogy összegyűjtjük mindazokat a közösségi célú biomassza hasznosító berendezéseket, amelyek alapanyagellátás és üzemeltetés szempontjából az ENERGIAKLUB szakértői által összeállított fenntarthatósági kritériumrendszernek megfelelnek. A települések a kapacitásadatok és a lakosságszám alapján pontozásra kerülnek, és ez alapján születik meg a kategóriánkénti sorrend.