Napos hír

Idén is lesz Napkorona Bajnok Magyarországon!

2015. 10. 16.

2015-ben újra indul a NAPKORONA BAJNOKSÁG az Energiaklub szervezésében.

Ismét keressük Magyarország legnaposabb települését. Nevezzen és nyerjen az ország legnépszerűbb napenergiás versenyén, a NAPKORONA BAJNOKSÁGON!

Ha az önkormányzat fejlesztésében jelentősebb, napenergiát hasznosító beruházások történtek településén, néhány adat megadásával tájékoztasson bennünket, és máris részese a versenynek.

A versenyben az egy lakosra jutó legnagyobb szén-dioxid-megtakarítást elérő önkormányzatot díjazzuk.

Nyeremények:

  • 100 nm magastető / padlásfödém beltéri hőszigetelésére alkalmas Ecose technológiával gyártott, kiváló minőségű Mineralplus ásványgyapot hőszigetelő anyagot nyer a Knauf Insulation jóvoltából.
  • 550.000 Ft értékű napkollektoros rendszer a Hajdu Zrt. felajánlásában
 
 

 

Új napenergia-pályázatok

2011. 10. 13.

Közel hárommilliárd forintos kerettel október végétől nyújthatók be a napkollektorok telepítésének támogatását célzó pályázatok. A támogatási intenzitás 50 százalék, lakásonként legfeljebb nyolcszázezer forint.

A nap a médiában

2011. 3. 24.

A napokban több internetes oldal, illetve egy rádióműsor is foglalkozott a napenergia hazai helyzetével. Támogatja ma az állam, ha valaki gáz helyett napkolektorral kívánja fűteni a lakását? Teljesíthetne-e hazánk jobban a napos piacon? Érdemes-e egyáltalán napenergiában gondolkodnunk? Az Energiaklub napos sajtóreggelije nyomán született cikkek a legfontosabb megújuló energiás kérdésekre keresték a választ - ki-ki más és más lényeges momentumot hangsúlyozva.

Napelemes kiserőművek létesítése, üzembehelyezése c. tanfolyam indul

2011. 2. 21.

Az EMOSZ és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar, továbbá a MEDIPRINT szakkiadó kezdeményezésére tanfolyamot szervez napelemes kiserőművek létesítése, üzembehelyezése témakörben. A tanfolyam hallgatói elsajátíthatják a különféle napelemes rendszereket, megismerhetik azok előnyeit, hátrányait. A tanfolyamot sikeresen elvégzett személy alkalmassá válik napelemes kiserőmű szakszerű megtervezésére, önálló kivitelezésére. A megfelelő szaktudás birtokában képes lesz gyakorlati tanácsokat adni a beruházónak, építtetőnek, létesíteni szándékozóknak.

A tanfolyam időpontja: 2011. március 29-30 (kedd-szerda)

Részletek az alábbi pdf-ben.

Uniós támogatás napelemekhez Martfűn

2011. 2. 14.

Nettó 52,8 millió forintba kerül Martfű Város Önkormányzatának az, hogy öt intézményének tetejére napelemet szereltet fel - a tender eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Orosháza az európai ligában!

2010. 6. 4.

Orosháza az európai ligában! Dunkerquben a nemzetközi zsűri átadta a Napkorona Bajnokság "testvérrendezvényének", a RES Champions League-nek a díjait.  Orosháza második lett a közepes nagyságú európai városok kategóriájában. Gratulálunk!

Magyar bajnokok a napenergia felhasználásban

2010. 6. 1.

NAPOS PÉLDÁK – Dötk, öko építészet napkollektorokkal

2010. 3. 2.
NAPOS PÉLDÁK – Dötk, öko építészet napkollektorokkal A Zala megyei Ökorégió Alapítvány fő célja, hogy a környezetbarát és a fenntartható vidékfejlesztés elméletét a gyakorlatban is bemutassa.

NAPOS PÉLDÁK - Már nem sokáig kell botorkálni a sötétben

2010. 3. 2.
NAPOS PÉLDÁK - Már nem sokáig kell botorkálni a sötétben Napelemek biztosítják majd az áramot a Dombóvár és Gunaras közötti gyalogos -kerékpáros út mentén kiépítésre kerülő közvilágításhoz. A pécsi székhelyű Tímár és Társai Kft. másfél évvel ezelőtt fogott bele a forradalmi újításnak számító fejlesztésbe, amihez a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Innocsekk-pályázatán elnyert támogatást, valamint az általa biztosított önrészt - összesen mintegy 10 millió forintot - használta fel.

NAPOS HÍREK - A Nap felé fordultak a magyar települések

2010. 3. 2.
strong>NAPOS HÍREK - A Nap felé fordultak a magyar települések Egy éve indult el a Megújuló Erőforrások Európai Ligájának magyar változata, a Napkorona Bajnokság. A legkisebb falvaktól a legnagyobb városokig, eddig 82 magyar település gondolta úgy, hogy érdemes beszállnia a hazánk kedvező napos adottságait és a napenergia felhasználását népszerűsítő versenybe. Andreas Wagner, az idén 10 éves SolarBundesliga megálmodója szerint ma Németországban nem indulhat úgy egy komoly jelölt a polgármesteri címért, hogy ne lenne otthonán napelem, vagy napkollektor. Ennek tükrében talán nem meglepő, hogy a Megújuló Erőforrások Európai Ligájának német változata néhány év alatt az ország legnagyobb megújulós eseményévé nőtte ki magát. Az idei rangadóban 45 nagyváros és több mint 200 közepes méretű település mellett közel félezer kistelepülés is verseng az elismerésért.