Hírek

Napkorona Bajnokság nevezési határidő meghosszabbítva!

Ahogy egy jó focimeccs, úgy a Napkorona Bajnokság nevezési időszaka sem lehet meg hosszabbítás nélkül! Egészen február 29-ig várjuk a további nevezéseket.Nevezzen, és nyerjen tetőszigetelést vagy napkollektort!

Idén is lesz Napkorona Bajnok Magyarországon!

2015-ben újra indul a NAPKORONA BAJNOKSÁG az Energiaklub szervezésében.Ismét keressük Magyarország legnaposabb települését. Nevezzen és nyerjen az ország legnépszerűbb napenergiás versenyén, a NAPKORONA BAJNOKSÁGON!Ha az önkormányzat fejlesztésében jelentősebb, napenergiát hasznosító beruházások...

2016-ban is lesz Napkorona Bajnoka az országnak

2015-ben újra indul a NAPKORONA BAJNOKSÁG az Energiaklub szervezésében!Ismét keressük Magyarország legnaposabb települését. Nevezzen és nyerjen az ország legnépszerűbb napenergiás versenyén, a NAPKORONA BAJNOKSÁGON!Ha a településen az utóbbi években történt jelentősebb napenergiát hasznosító...

2013-as Napkorona Bajnokok

Negyedszerre hirdetett az Energiaklub Napkorona Bajnokokat, idén már 467 magyar település mérte össze naperejét. A versenyben évről-évre azok az önkormányzatok kerülnek a dobogóra, amelyek a legnagyobb mértékben hasznosítják a Nap energiáját. 

Az önkormányzatok alternatív energiával igyekeznek faragni kiadásaikon - KÖRKÉP

 A közüzemi költségek mérséklése érdekében egyre több önkormányzat igyekszik alternatív energia felhasználásával csökkenteni a kiadásait; vannak, amelyek a napenergia hasznosítását tartják üdvözítőnek, mások a dráguló gáz kiváltására a geotermikus energia felhasználására tértek át, illetve a...

A Nap Bajnokai 2012-ben

Idén harmadik alkalommal vehették át a napenergia felhasználásában élenjáró magyar települések jól megérdemelt díjaikat. A Napkorona Bajnokságban évről évre egyre több önkormányzat méri össze az erejét: hol használnak a legnagyobb arányban napkollektorokat vagy napelemeket.

Magyar siker Rómában

Két magyar település is a nyertesek között volt a Napkorona és Biomassza Bajnokság Rómában megtartott nemzetközi díjátadóján. Idén Bóly mellett a Békés megyei Szarvas is bizonyított: a megújuló erőforrások felhasználásában Európa legjobbjai között vannak.

Napkorona Bajnokság Harmadszor

Melyik a legnaposabb magyar település? Melyik falu vagy város használja ki a legjobban a napenergiában rejlő lehetőségeket? Hamarosan kiderül: közeleg ugyanis a Napkorona Bajnokság idei eredményhirdetése. A különdíjasok idén Rómában vehetik át megérdemelt jutalmukat.

Új napenergia-pályázatok

Közel hárommilliárd forintos kerettel október végétől nyújthatók be a napkollektorok telepítésének támogatását célzó pályázatok. A támogatási intenzitás 50 százalék, lakásonként legfeljebb nyolcszázezer forint.

Magyar siker Prágában, Európai győzelmek a megújuló energiában

A prági parlament épületében vehették át a megújuló erőforrások hasznosításában élen járó európai települések képviselői a RES Champion (Megújuló Energiák Bajnoka) kitüntető címeket. A díjazottak között idén egy magyar kistelepülés is szerepelt: a 480 lakosú Nagypáli kategóriájának ezüstérmese lett.