Napos vagy felhős a hazai napenergia-piac?

2010. 6. 7.

A hazai napenergia-piac aktuális helyzetét, kihívásait és lehetőségeit mutatja be az Energia Klub legújabb elemzése. A kérdőíves felmérés alapján készült munka legfontosabb tanulsága, hogy miközben a piacon egyre több a szereplő, egyre fontosabb tényező a termékek és szolgáltatások minősége is. Az elemzés mindazoknak hasznos lehet, akik a hazai napenergia-piac aktuális (2009 végi) állapotára kíváncsiak.

Az Energia Klub 2008 ősze után immár második alkalommal végezte el kérdőíves felmérését a napelemek- és napkollektorok forgalmazásával, gyártásával foglalkozó magyarországi vállalatok között. Úgy gondoltuk, érdemes megvizsgálni, hogy 2008 tele óta milyen változások következtek be az érintett piacon: érvényesültek-e az akkoriban előre jelzett tendenciák, vagy a gazdasági visszaesés a napenergia-szektort is súlyosan érintette?
 
A hazai napenergia-piacról hivatalos adatok nem állnak rendelkezésre, központi adatszolgáltatás hiányában csak szakértői becslésekre lehet hagyatkozni. Az Energia Klub piacelemzései egyedülálló módon ad információt a piacot jellemző keresleti és kínálati viszonyokról, a piac szerkezetéről, a szereplők által érzett problémákról és lehetőségekről.
 
Az elemzésben a termékek minőségi kérdésein túl többek között szó van még arról is, melyek a vásárlók által preferált technológiák, hogyan reagál a napelem-szektor a fogyasztók jövedelem-változásaira, hogyan érintik a vállalkozásokat, illetve magát a lakosságot az országot elárasztó kínai termékek, illetve milyen válaszok találhatók minderre a pályázati rendszereinkben?
 
A „Magyarországi napenergia-piac 2009-ben – egy kérdőíves felmérés eredményei” c. elemzés tartalmából:
- Hazai adottságok a napenergia hasznosítására
- Igénybe vehető támogatások
- A piac mérete, telítettsége
- Kínálati oldal: kik az eladók és milyen termékeket forgalmaznak?
- Keresleti oldal: kik a legfontosabb vevők, és mi mozgatja őket?
- Veszélyek és kockázatok
- Piaci prognózis
- Mellékletek

Megrendelés:
A magyar nyelvű elemzés 20.000 Ft + ÁFA + postaköltség (az angol nyelvű kiadás EUR 100 + ÁFA + postaköltség) fejében rendelhető meg az Energia Klubtól, az energiaklub@energiaklub.hu címen, vagy a +361/411 3520 telefonszámon.